Списание за дизајн
Списание за дизајн
Станбен Дизајн На Ентериер

Inside Out

Станбен Дизајн На Ентериер Архитектонскиот дизајнер прв независен самостоен проект за дизајн на ентериер, избирајќи мешавина од јапонски и нордиски опремен мебел за да создаде удобна и пријатна атмосфера. Дрво и ткаенина главно се користат низ целиот стан со минимални лесни фитинзи. Концептот & quot; Внатре и & quot; дрвена кутија откриена со поврзаните дрвени влезови и ходник додека е отворена за дневната соба како & quot; Внатре & quot; изложува книги и уметнички прикази, со соби како & quot; Надвор & quot; џеб на простори кои служат функции за живеење.

Седиштето

Nippo Junction

Седиштето Седиштето на Нипо е изградено над повеќеслојна пресекот на градската инфраструктура, експресниот автопат и паркот. Нипо е водечка компанија во градежништвото на патиштата. Тие го дефинираат Мичи, што значи „улица“ на јапонски јазик, како основа на нивниот дизајн концепт како „она што ги поврзува различните компоненти“. Мичи ја поврзува зградата со урбаниот контекст и исто така ги поврзува индивидуалните работни места едни со други. Мичи беше подобрен за да создаде креативни врски и да го реализира Junction Place уникатното работно место можно само овде во Нипо.

Приватна Куќа

Bbq Area

Приватна Куќа Проектот за областа bbq е простор што овозможува готвење на отворено и повторно обединување на семејството. Во Чиле областа bbq обично се наоѓа далеку од куќата, но во овој проект таа е дел од куќата што ја обединува со градината со помош на големи светлечки виткачки прозорци што овозможуваат магијата на градинскиот простор да се влева во куќата. Четирите простори, природа, базен, јадење и готвење се обединети во уникатен дизајн.

Дизајн На Фасада Архитектура

Cecilip

Дизајн На Фасада Архитектура Дизајнот на ковертот на Сесилип е во согласност со суперпозиција на хоризонтални елементи што овозможува да се постигне органската форма што го разликува обемот на зградата. Секој модул е составен од делови од линии испишани во радиусот на кривината што треба да се формира. На парчињата користеле правоаголни профили од сребрен анодизиран алуминиум 10 см ширина и 2 мм дебели и биле поставени на композитен алуминиумски панел. Откако ќе се собере модулот, предниот дел беше обложен со нерѓосувачки челик од 22 мерачи.

Продавница

Ilumel

Продавница По скоро четири децении историја, продавницата Илумел е една од најголемите и најпрестижните фирми во Доминиканската Република во пазарот на мебел, осветлување и украсување. Најновата интервенција одговара на потребата за проширување на изложбените области и дефинирање на почиста и поартикулирана рута што овозможува да се цениме разновидните збирки на располагање.

Уметност Инсталација Дизајн

Hand down the Tale of the HEIKE

Уметност Инсталација Дизајн Тридимензионален сценски дизајн со употреба на целиот сценски простор. Се залагаме за нов јапонски танц, и ова е дизајн на сценската уметност кој има за цел идеална форма на современ јапонски танц. За разлика од традиционалната јапонска танц, дводимензионална сценска уметност, тродимензионален дизајн кој го искористи целиот сценски простор.