Списание за дизајн
Списание за дизајн
Стоматолошката Клиника

Clinique ii

Стоматолошката Клиника Клинички II е приватна ортодонтска клиника за лидер на мислење и луминарија која аплицира и истражува најнапредни техники и материјали во својата дисциплина. Архитектите предвидувале концепт на имплантација врз основа на ортодонтска типична употреба на медицински помагала со голема прецизност како принцип на дизајнирање низ целиот простор. Внатрешните wallидни површини и мебелот се спојуваат беспрекорно во бела школка со поздравниот жолт коријан, каде се всадува најсовремена медицинска технологија.

Мегаполис X Шенжен Супер Седиште

Megalopolis X

Мегаполис X Шенжен Супер Седиште Megalopolis X ќе биде новиот центар во срцето на поголемиот заливски простор, близу до границата помеѓу Хонг Конг и Шенжен. Мастер планот ја интегрира архитектурата со пешачки мрежи, паркови и јавни места. Планирани се мрежи над и под земјата, преку максимизирање на поврзаноста во градот. Поддржлива инфраструктурна мрежа под земја ќе обезбеди системи за централно ладење и автоматско третирање на отпадот на непречен начин. Целта е да се воспостави креативна мастер план за тоа како ќе се дизајнираат градовите во иднина.

Закачалка За Пеперутки

Butterfly

Закачалка За Пеперутки Закачалка за пеперутки го доби своето име за неговата сличност со обликот на летечка пеперутка. Тоа е минималистички мебел што може да се собере на удобен начин заради дизајнот на издвоените компоненти. Корисниците можат брзо да ја соберат закачалката со голи раце. Кога е неопходно да се премести, погодно е да се транспортира по расклопување. Инсталацијата трае само два чекори: 1. зацврстете ги двете рамки заедно за да формирате X; и направете ги рамките во облик на дијамант од секоја страна преклопени. 2. Повлечете го дрвениот дел низ преклопените рамки во облик на дијамант од двете страни за да ги држите рамките

Средновековниот Културен Центар За Размислување

Medieval Rethink

Средновековниот Културен Центар За Размислување Средновековниот Ретинк бил одговор на приватна комисија за изградба на Културен центар за мало неоткриено село во провинцијата Гуангдонг, кое датира 900 години од династијата Сонг. Развој на четири ката, 7000 квадратни метри е центриран околу античка карпа формација позната како каменот Динг Чи, симбол на потеклото на селото. Дизајнот на проектот се заснова на прикажување на историјата и културата на античкото село додека ги поврзува старото и новото. Центарот за култура претставува реинтерпретација на античко село и трансформација во современа архитектура.

Продажен Центар

Feiliyundi

Продажен Центар Добрата дизајнерска работа ќе ги разбуди емоциите на луѓето. Дизајнерот скокнува од меморијата на традиционален стил и става ново искуство во прекрасната и футуристичка вселенска структура. Внатрешна сала за искуство во животната средина е изградена преку внимателно поставување на уметнички инсталации, јасно движење на просторот и декоративна површина поплочена со материјали и бои. Да се биде во него не е само враќање во природа, туку и корисно патување.

Аспираторот

Black Hole Hood

Аспираторот Овој асортиман Худ дизајниран со инспирација од Black Hole и Worm Hole го прави производот убав и модерен облик, што предизвикува емоционални чувства и прифатлива. Прави емотивни моменти и лесна употреба додека готвите. Лесен е, лесен за инсталирање, лесен за чистење и дизајниран за модерни илански кујни.