Списание за дизајн
Списание за дизајн
Семеен Парк

Hangzhou Neobio

Семеен Парк Врз основа на оригиналниот распоред на трговскиот центар, Семејниот парк Хангжу Необио беше поделен на четири главни функционални области, секоја со повеќе додатоци. Ваквата поделба ги има предвид возрасните групи, интересите и однесувањето на децата, истовремено комбинирајќи функции за забава, образование и одмор за време на активности родители-деца. Разумната циркулација во просторот го прави сеопфатен семеен парк кој интегрира активности за забава и едукација.

Пливачкиот Клуб

Loong

Пливачкиот Клуб Комбинацијата на услуги ориентирани кон услуги со нови деловни форми е тренд. Дизајнерот експериментално ги интегрира помошните функции на проектот со главната дејност, ги ре-оптимизира главните функции на обука за спорт на родители-деца и го гради проектот во сеопфатен простор за пливање и спортско образование, интегрирајќи забава и слободно време.

Етикетата За Вино

Guapos

Етикетата За Вино Дизајнот има за цел фузија помеѓу модерниот дизајн и нордиските тенденции во уметноста, прикажувајќи ја земјата на потекло на виното. Секој пресечен раб претставува надморска височина во која расте секое лозје и соодветна боја за сортата на грозје. Кога сите шишиња се усогласени, се формираат пејзажите на северот на Португалија, регионот што го раѓа ова вино.

Детски Клуб

Meland

Детски Клуб Целиот проект го заврши одличниот израз на темата родово-дете затворено игралиште, покажувајќи висок степен на комплетност и конзистентност во рационалното и вселенското раскажување. Дизајнот на суптилна линија поврзува различни функционални области и ја реализира рационалноста на протоците на посетителите. Наративот за просторот, пак, поврзува различни простори низ комплетна парцела и ги тера потрошувачите да го доживеат прекрасното патување на интеракција родител-дете.

Стан

Home in Picture

Стан Проектот е простор за живеење создаден за семејство од четири деца со две деца. Атмосферата на соништата создадена од домашниот дизајн не доаѓа само од светот на бајките создаден за деца, туку и од футуристичката смисла и духовниот шок предизвикан од предизвикот за традиционалниот мебел за домаќинства. Не се обврзани со крути методи и обрасци, дизајнерот ја распадна традиционалната логика и претстави ново толкување на животниот стил.

Станбен Дизајн На Ентериер

Inside Out

Станбен Дизајн На Ентериер Архитектонскиот дизајнер прв независен самостоен проект за дизајн на ентериер, избирајќи мешавина од јапонски и нордиски опремен мебел за да создаде удобна и пријатна атмосфера. Дрво и ткаенина главно се користат низ целиот стан со минимални лесни фитинзи. Концептот & quot; Внатре и & quot; дрвена кутија откриена со поврзаните дрвени влезови и ходник додека е отворена за дневната соба како & quot; Внатре & quot; изложува книги и уметнички прикази, со соби како & quot; Надвор & quot; џеб на простори кои служат функции за живеење.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.