Списание за дизајн
Списание за дизајн
Ременот За Перење Во Затворено

Brooklyn Laundreel

Ременот За Перење Во Затворено Ова е појас за перење за внатрешна употреба. Компактеното тело што е помало од јапонската хартија на хартија изгледа како мерка на лента, мазна завршница без завртка на површината. Ременот со должина од 4 m има вкупно 29 дупки, секоја дупка може да ја држи и да ја држи закачалката од палтото без додатоци за облека, работи за брзо сушење. Ременот изработен од антибактериски и анти-мувла полиуретан, безбеден, чист и силен материјал. Максималното оптоварување е 15 кг. 2 парчиња кука и ротирачко тело овозможуваат повеќенаменска употреба. Мал и едноставен, но ова е многу корисно ставка за перење. Лесна работа и паметна инсталација ќе одговараат на сите типови простории.

Болница

Warm Transparency

Болница Конвенционално, болницата има тенденција да биде простор што има слаба природна боја или материјал заради вештачки структурен материјал за подобрување на функционалноста и ефикасноста. Затоа, пациентите сметаат дека тие се одвоени од нивниот секојдневен живот. Треба да се земе предвид удобно опкружување каде пациентите можат да поминат и ослободени од стрес. Архитектите на ТСЦ обезбедуваат отворен, удобен простор со поставување на отворен таван простор во облик L и големи стреата користејќи многу дрвен материјал. Топлата транспарентност на оваа архитектура ги поврзува луѓето и медицинските услуги.

Обетки

Van Gogh

Обетки Обетки инспирирани од бадемово дрво во Цвет, насликани од Ван Гог. Деликатноста на гранките се репродуцира со деликатни ланци од типот Картие кои, како гранките, се нишаат со ветрот. Различните нијанси на различните скапоцени камења, од скоро бело до поинтензивно розево, ги претставуваат нијансите на цвеќињата. Кластерот на цветни цвеќиња е претставен со различни пресеци. Направено со злато од 18 килограми, розови дијаманти, моорганити, розови сафири и розови турмалини. Полиран и текстуриран финиш. Екстремно лесен и со совршено вклопување. Ова е пристигнување на пролетта во форма на скапоцен камен.

Станбен Дом

Slabs House

Станбен Дом Платформата куќа беше дизајнирана да ги меша градежните материјали, комбинирајќи дрво, бетон и челик. Дизајнот е одеднаш хипер-модерен, но дискретен. Огромните прозорци се непосредна фокусна точка, но тие се заштитени од временските услови и погледот на улицата со бетонски плочи. Градините се карактеризираат со голема количина на имот, како на приземје, така и на првиот кат, дозволувајќи им на жителите да се чувствуваат поврзани со природата додека комуницираат со имотот, создавајќи уникатен проток додека се движат од влезот во местата за живеење.

Куќа

VH Green

Куќа Куќата е проширена зелена и во рамнина и во стереоскопска, што создава добро опкружување како за жителите така и за градот. Во сончевиот азиски регион, Бриз Солеил користејќи го ова зелено е многу ефикасен начин на размислување. Може да се добие не само функцијата на сончање во текот на летото, туку и заштита на приватноста, избегнување на уличен шум и ефект на ладење со автоматско наводнување.

Црква

Mary Help of Christian Church

Црква Со оглед на проширувањето на католичката заедница и зголемувањето на туристите на островот Самуи, Сураттани. Марија Помош на надворешноста на христијанската црква била дизајнирана во комбинација на молитвени раце, аголни крилја и зраци на Светиот Дух. Внатрешен простор, безбедност како кај мајката утроба. Со употреба на долга и тесна светлосна празнина и голема изолација на мала тежина бетонски крило што тече низ светлината празнина беа изградени за да се создаде сенка што постојано се менува со текот на времето, сепак ја задржува внатрешноста. Намалете ја симболичката декорација и употребата на природен материјал како смирен мир на умот додека се молите.

Дизајнер на денот

Најдобри светски дизајнери, уметници и архитекти.

Добриот дизајн заслужува големо признание. Секојдневно, задоволни сме да прикажеме неверојатни дизајнери кои создаваат оригинални и иновативни дизајни, неверојатна архитектура, стилска мода и креативни графики. Денес ви претставуваме еден од најголемите светски дизајнери. Изберете го наградуваниот портфолио на дизајн денес и добијте ја вашата дневна инспирација за дизајн.