Списание за дизајн
Списание за дизајн
Пакување Морска Храна

PURE

Пакување Морска Храна Концептот на овој нов производ е „Ослободено“. Едноставно кажано, создадовме невообичаено опуштен дизајн. Обично, за конзервирана морска храна се темни и натрупани амбалажи, нашиот дизајн е „Ослободетен“ од секој оптички баласт. Од друга страна, опсегот е исто така и за алергија и луѓе чувствителни на храна. Значи, се чини скоро намерно некој вид медицински. Продажбата започна во јануари 2013 година и е исклучително успешна. Повратните информации на малопродажниот бизнис се: Чекавме долго време за убав и добро осмислен концепт. Клиентот ќе го сака.

Концепт На Корпоративна Архитектура

ajando Next Level C R M

Концепт На Корпоративна Архитектура Концепт на ајандо Лофт: Информациите се градежниот материјал на нашиот универзум. Направено е многу необично мансарда во пристаништето во Манхајм, Германија. Комплетниот тим на Ајандо ќе живее и ќе работи таму почнувајќи од јануари 2013 година. Архитектот Питер Стасек и канцеларијата на архитектурата во мансарда лоцирана во Карлсруе стојат зад концептот на корпоративна архитектура на мансарда. Инспириран е од квантната физика на Вилер, архитектурата на Јозеф М. Хофман и, се разбира, информатичката експертиза на ајандо: „Информацијата го прави целиот свет круг“. Текст на Илона Коглин слободен новинар

Урбана Електро-Трика

Lecomotion

Урбана Електро-Трика И еколошки и иновативни, ЛЕКОМОЦИЈА Е-трик е трицикл за електрична помош, инспириран од вгнездени колички за купување. ЛЕКОМОЦИЈА Е-патеки се дизајнирани да работат како дел од урбаниот систем за споделување велосипеди. Наменето, исто така, да се гнезди едни во други во линија за компактно складирање и да се олесни собирање и придвижување на многумина одеднаш преку задна врата за замав и со отстранлив сет на чудаци. Обезбедена е помош за педализација. Можете да го користите како обичен велосипед, со или без поддршка батерија. Товарот исто така дозволи превоз на 2 деца или едно возрасно лице.

Канцелариски Материјал

commod – Feines in Holz

Канцелариски Материјал „Артикалот“ е специјализиран за работа во ентериерот. Точно на мотото „фини дрвени производи“, компанијата реализира особено исклучително ексклузивни станбени проекти. Канцелариски материјал требаше да го исполни ова тврдење. Реализиран, но разигран распоред е реализиран со помош на особено мешана боја. Канцелариски материјал го отсликува стилот на фирмата, како и неговата идеологија да се користи само најскапоцениот материјал: Хартијата е изработена од 100 проценти памук, коверти на вистински дрвен фурнир. Визит-картичките го „отелотворуваат“ слоганот на компаниите со создавање тродимензионална просторија која содржи типични дрвени производи.

Шредер За Хартија

HandiShred

Шредер За Хартија HandiShred е преносен рачен уништувач на хартија не бара надворешен извор на напојување. Тој е дизајниран мал и уредно за да можете да го ставите на вашата работна маса, во фиока или чанта што може да има лесен пристап и да го уништите вашиот важен документ во кое било време и каде било. Овој корисен уништувач работи одлично за да уништи какви било документи или сметки за да се осигура дека приватните, доверливите и личните информации се чуваат безбедни во секое време.

Интеракција Табела

paintable

Интеракција Табела Бојата е мултифункционална табела за секого, може да биде обична маса, табела за цртање или музички инструмент. Можете да користите различни видови на бои за сликање на површината на масата за да создадете музика со вашите пријатели или семејства, а површината ќе го пренесе цртежот за да стане мелодија од сензорите во боја. Постојат два начина на цртање, креативно цртање и цртање музички белешки, децата можат да нацртаат сè што сакаат да создадат случајна музика или да го користат правилото што го дизајнираме за да пополниме боја на специфична позиција за да направиме расадник рима.